Stockcar F1 op de korte baan Kollum

PROEF: Stockcar F1 op de korte baan

Belangrijk voor alle Stockcar F1 coureurs!

Op zaterdag 2 juli starten wij met een proef om de Stockcar F1 over de korte baan ( 350 mtr ) te laten rijden. We willen hierbij duidelijk vermelden dat het om een PROEF gaat, er ligt dus nog niets vast voor de toekomst.

De reden voor dit besluit komt van F1 coureurs en mensen rondom de coureurs. Zo is ons ter ore gekomen dat de afstand van de lange baan hier een belangrijke reden voor is. Door de technische ontwikkelingen in de loop der jaren gaan de snelheden van de stockcars omhoog én men vindt de baan te lang om een eventuele achterstand in een manche weer in te kunnen halen. Ook geeft het soms problemen met de versnellingsbak.

Het bestuur heeft overleg gehad met de klassenvertegenwoordiger en mede hierdoor is het besluit genomen om de stockcars uit de formule 1 klasse over de korte baan te laten rijden. Inmiddels is deze aangepast, meer ovaal gemaakt en is er een meer vloeiende lijn gecreëerd.

Zoals besloten betreft het een proef. Het resultaat zal na één of twee wedstrijden besproken- en geëvalueerd worden waarna beslist wordt of we in de toekomst over de korte baan blijven rijden óf terug gaan naar de lange baan.

Graag delen onder met name de F1 coureurs !!!!

Aldus NAC Autocross