Banden testdag 8 Oktober

Afgelopen zaterdag zijn er op Speedway Emmen door de aangemelde rijders (Gert-jan Klok 152, Louw Wobbes 22, Bert de Vries 20, Gert Baart 211, Willem Zwerver 295 en Henk-jan Ronitz 240) een 6-tal banden getest, te weten:
– Zestino
– D-Mack G2
– D-Mack G62
– Yokohama
– American Racer
– Fedima
Deze banden zijn ingebracht door diverse leveranciers en die waren ook allemaal aanwezig tijdens de testdag om ook de voor hun nuttige informatie die tijdens de testen naar voren kwam tot zich te nemen. De leveranciers begaven zich na de diverse tests onder de coureurs om hun bevindingen aan te horen.
De banden hebben allemaal diverse testen ondergaan, diverse korte sets van 10 ronden, waarna de banden gewisseld werden onder de diverse coureurs. Tijdens de lunch die prima verzorgd was is er al veel overleg onderling geweest en was de sfeer en de onderlinge communicatie over de banden zeer interessant te noemen. Na de pauze lange sets van 20 ronden en ook na deze sets werden de banden weer onderling gewisseld.
En uiteindelijk de laatse sessie mochten de coureurs de band die hun tot dan toe het beste beviel nogmaals onderwerpen aan een 20 ronden durende test.
Mochten jullie vragen hebben, stel ze dan gerust aan de rijders die hun tijd/energie/inzet getoond hebben om datgene waar we vorig jaar met zijn allen over gestemd hebben in de praktijk te testen.
Tijdens de eindejaarsvergadering zal er uiteraard speciale aandacht besteed worden aan de bandentest en zijn de geteste banden aanwezig. Er zal speciale presentatie gegeven worden om de opgedane informatie met jullie te delen.
Tot slot willen de de rijders die zich opgegeven hebben en aanwezig waren enorm bedanken voor hun inzet/tijd en positieve bijdrage.
Het was voor iedereen die aanwezig is geweest een leerzame dag!
Tot slot willen we Speedway Emmen bedanken voor het beschikbaar stellen van de baan en zeer zeker ook Sjouke van Kammen voor het vlaggen en het in prima conditie houden van de baan, bedankt!
De aanwezige rijders hebben van de BVSR voor hun inzet een band gesponsord gekregen.
Tot 18 november tijdens de eindejaarsvergadering.

Met sportieve groet
Bestuur BVSR